Szedres sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • 30 dkg szeder

Elkészítése:

Az összemorzsolt babapiskótát elkeverjük a vajjal és a mézzel. Egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és lenyomkodjuk egy kanál segítségével.

A mascarponét a cukorral, reszelt citromhéjjal,tejföllel,keményítővel és tojások sárgájával kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk masszához, majd óvatosan beleforgatunk a krémbe a szedret is és belesimítjuk a tortaformába a krémet.

180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tortánk a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre 2 evőkanál barna cukrot szórunk, meglocoljuk 1 evőkanál balzsamecettel és pár percig főzzük, majd szitán áttörjük.

A kihűlt tortát megszórjuk porcukorral. Szederrel és málnával díszítjük, majd az öntettel tálaljuk.