Szamócás tekercs recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 400 ml cukrászhab
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg szamóca
- csokidara a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A szamóca 2/3-át apróra vágjuk és óvatosan a krémhez keverjük.
A krém 2/3-át a piskótára kenjük, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk és a maradék szamócával, csokidarával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »