Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaloncukor réteslapból recept

Szaloncukor réteslapból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag hűtött réteslap (8 db/csomag)
    • 4 alma
    • 1 evőkanál nádcukor
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1 csapott mokkáskanál fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1/2 dl étolaj

    Elkészítése:

    A réteslapokat szétválasztjuk.

    Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük ezzel. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal.

    A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.

    Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (így összesen 12 db lesz).

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét.

    Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből. Feltekerjük, két végét elcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    A szaloncukrokat ezután megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőbe tesszük. Közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután tányérra helyezzük, megszórjuk porcukorral.

    Igény szerint szalaggal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá