Hozzávalók:
Elkészítése:
A réteslapokat szétválasztjuk.
Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük ezzel. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal.
A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.
Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (így összesen 12 db lesz).
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét.
Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből. Feltekerjük, két végét elcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A szaloncukrokat ezután megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőbe tesszük. Közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután tányérra helyezzük, megszórjuk porcukorral.
Igény szerint szalaggal díszítjük.