Szaloncukor réteslapból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag hűtött réteslap (8 db/csomag)
  • 4 alma
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1/2 dl étolaj

Elkészítése:

A réteslapokat szétválasztjuk.

Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük ezzel. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal.

A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.

Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (így összesen 12 db lesz).

Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét.

Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből. Feltekerjük, két végét elcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A szaloncukrokat ezután megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőbe tesszük. Közepesen takarék lángon kb 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután tányérra helyezzük, megszórjuk porcukorral.

Igény szerint szalaggal díszítjük.