Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös képviselőfánk recept

Sütőtökös képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg (rizs)liszt
    • 10 dkg zsír
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl víz
    • csipet só

    Krém:

    • 30 dkg sütőtökpüré
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl tej
    • 1 csomag (GM) vaníliás pudingpor
    • 5 ek eritrit vagy cukor

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • porcukor

    Elkészítése:

    A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.

    A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat.

    Csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.

    Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk. 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, levágjuk a kalapját.

    Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habját és teljesen kihűtjük.

    Amíg hűl a krém, felverjük a habtejszínt amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.

    Habzsákba töltjük először a sütőtökös krémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére tejszínhabot nyomunk és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral.

    Tipp:

    A sütőtökpüré elhagyásával a klasszikus képviselőfánkot kapjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá