Sütőtökös képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg (rizs)liszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 tojás
  • 2 dl víz
  • csipet só

Krém:

  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag (GM) vaníliás pudingpor
  • 5 ek eritrit vagy cukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • porcukor

Elkészítése:

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.

A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat.

Csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.

Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk. 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, levágjuk a kalapját.

Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habját és teljesen kihűtjük.

Amíg hűl a krém, felverjük a habtejszínt amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.

Habzsákba töltjük először a sütőtökös krémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére tejszínhabot nyomunk és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral.

Tipp:

A sütőtökpüré elhagyásával a klasszikus képviselőfánkot kapjuk!