Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat.
Csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk. 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, levágjuk a kalapját.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habját és teljesen kihűtjük.
Amíg hűl a krém, felverjük a habtejszínt amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Habzsákba töltjük először a sütőtökös krémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére tejszínhabot nyomunk és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral.
A sütőtökpüré elhagyásával a klasszikus képviselőfánkot kapjuk!