Sós kelt háromszögek recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába, 1 a kenéshez)
- 1 nagy csipet só
A töltelékhez:
- 330 g tejföl
- 1 közepes fej lilahagyma
- fél doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg kockára vágott sonka
Elkészítése:
A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást és megsózzuk.
A víz folyamatos hozzáadása mellett közepesen lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni meleg helyen.
Ameddig a tészta kel, addig elkészítjük a töltelékeket.
A tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a kukoricát, a reszelt sajtot és a sonkát összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 30*30 cm-es négyzetre nyújtunk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.
Tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.