Sakktábla sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
Ragasztás és díszítés:
- 6-8 ek házi baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra kevertem robotgéppel kb 10 perc alatt.
A vajat felolvasztom, apránként hozzáadom a tojásos keverékhez, de nem melegen.
A lisztet a sütőorral elkeverem, majd kanalanként hozzadom a tojásos-vajas keverékhez. Az így kapott tésztát elfelezem.
Felébe a kakaóport keverem és 1 ek tejjel lazítom.
Egy 20*30 cm–es tepsit sütőpapírral bélelek és 180 fokra melegített sütőben egymás után kisütöm a lapokat.
Megvárom, amíg a tészta kihűl, majd kifordítom a tepsiből és hosszában kettévágom mindkét lapot.
A rétegeket felváltva összeragasztom baracklekvárral (egy barna, egy fehér, egy barna és utoljára a fehér), majd egy tepsit teszek az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket.
A sütit kb két óra elteltével ujjnyi szeletekre vágom. Összeragasztom lekvárral a szeleteket úgy, hogy a sorok színben váltsák egymást.
Ekkor egy vágódeszkát tettem a tetejére és másnap reggel vontam be az étolajjal felolvasztott csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »