Hozzávalók:
Tészta:
Ragasztás és díszítés:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra kevertem robotgéppel kb 10 perc alatt.
A vajat felolvasztom, apránként hozzáadom a tojásos keverékhez, de nem melegen.
A lisztet a sütőorral elkeverem, majd kanalanként hozzadom a tojásos-vajas keverékhez. Az így kapott tésztát elfelezem.
Felébe a kakaóport keverem és 1 ek tejjel lazítom.
Egy 20*30 cm–es tepsit sütőpapírral bélelek és 180 fokra melegített sütőben egymás után kisütöm a lapokat.
Megvárom, amíg a tészta kihűl, majd kifordítom a tepsiből és hosszában kettévágom mindkét lapot.
A rétegeket felváltva összeragasztom baracklekvárral (egy barna, egy fehér, egy barna és utoljára a fehér), majd egy tepsit teszek az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket.
A sütit kb két óra elteltével ujjnyi szeletekre vágom. Összeragasztom lekvárral a szeleteket úgy, hogy a sorok színben váltsák egymást.
Ekkor egy vágódeszkát tettem a tetejére és másnap reggel vontam be az étolajjal felolvasztott csokival.