Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sakktábla szelet recept

Sakktábla szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Sárga lap:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só

    Barna lap:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltéshez:

    • 1 kis üveg baracklekvár

    Tetejére:

    • 15 dkg tortabevonó vagy csokoládé
    • 4 evőkanál étolaj

    Díszítéshez:

    • csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a két féle cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben folyamatosan keverjük. Beletesszük a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert, kemény habját.

    Egy 24*37 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 20 perc alatt.

    A barna lapot is ugyanígy készítjük el, és ugyanekkora sütőlemezen sütjük.

    Amikor a lapok kihűltek, akkor a sárga lapot megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a barna lapot. Ekkor a tészta széleit körbe vágjuk, hosszában középen elvágjuk, az egyik félbevágott rész tetejét lekvárral lekenjük rátesszük a tészta másik félbe vágott felét, úgy hogy ellenkező színű legyen a ráhelyezett lap alsó fele, tehát 4 db csíkos tésztát kapunk. Az így összeállított tésztát még négy csíkra vágjuk, majd lapjára fordítjuk, lekvárral lekenjük és mindig úgy helyezzük rá a felvágott csíkokat, hogy azok ellenkező színűek legyenek egymáson, addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.

    Hűtőbe egy órára betesszük, hogy a lekvár egy kicsit megkössön.

    A tetejére a csokoládét az olajjal vízgőz felett összefőzzük a tésztát bevonjuk, ízlés szerint díszítjük.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

    Tipp:

    A tésztát lekvár helyett krémmel is tölthetjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá