Sakktábla sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor

Ragasztás és díszítés:

  • 6-8 ek házi baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal habosra kevertem robotgéppel kb 10 perc alatt.

A vajat felolvasztom, apránként hozzáadom a tojásos keverékhez, de nem melegen.

A lisztet a sütőorral elkeverem, majd kanalanként hozzadom a tojásos-vajas keverékhez. Az így kapott tésztát elfelezem.
Felébe a kakaóport keverem és 1 ek tejjel lazítom.

Egy 20*30 cm–es tepsit sütőpapírral bélelek és 180 fokra melegített sütőben egymás után kisütöm a lapokat.

Megvárom, amíg a tészta kihűl, majd kifordítom a tepsiből és hosszában kettévágom mindkét lapot.

A rétegeket felváltva összeragasztom baracklekvárral (egy barna, egy fehér, egy barna és utoljára a fehér), majd egy tepsit teszek az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket.

A sütit kb két óra elteltével ujjnyi szeletekre vágom. Összeragasztom lekvárral a szeleteket úgy, hogy a sorok színben váltsák egymást.

Ekkor egy vágódeszkát tettem a tetejére és másnap reggel vontam be az étolajjal felolvasztott csokival.