Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos kavart sütemény recept

Rumos kavart sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta: (2 dl-es a bögre)

    • 2 bögre porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3/4 bögre étolaj
    • 1 bögre tej
    • 3 bögre finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A tetejére:

    • 1 evőkanál rumaroma
    • 1 evőkanál porcukor
    • 0,5 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport sorban összekeverjük a robotgéppel, így sárga masszát kapunk.

    A massza felét, egy kicsi zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt ráöntjük a sárga masszára.

    Előmelegített, közepes hőfokon megsütjük, kb 30-35 perc alatt.

    A rumot, a vizet és a porcukrot összekeverjük egy kis tálban és ecsettel megkenjük vele a forró sütemény tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá