Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kavart almás recept

Kavart almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 35*25 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 45 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg puha margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor (12 g)
    • 2 dl tej

    A töltelékhez:

    • kb 1,5 kg alma
    • ízlés szerint őrölt fahéj
    • kristálycukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.

    A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor és a tej, amivel szintén összekeverjük.

    Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.

    A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét elsimítjuk az almán.

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra, légkeveréssel és kb 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés.)

    Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá