Rumos kavart sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumos kavart sütemény

Hozzávalók:
Tészta: (2 dl-es a bögre)

  • 2 bögre porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 3/4 bögre étolaj
  • 1 bögre tej
  • 3 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,5 evőkanál víz

Elkészítése:

A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport sorban összekeverjük a robotgéppel, így sárga masszát kapunk.

A massza felét, egy kicsi zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt ráöntjük a sárga masszára.

Előmelegített, közepes hőfokon megsütjük, kb 30-35 perc alatt.

A rumot, a vizet és a porcukrot összekeverjük egy kis tálban és ecsettel megkenjük vele a forró sütemény tetejét.