Ribizlis-kókuszos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 2 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg ribizli
Öntethez:
- 20 dkg ribizli
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 dl vörösbor
- a forma kikenéséhez kevés vaj
Elkészítése:
A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, egy közepes muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük.
A ribizlit megmossuk, egy pár fürtöt a díszítéshez félreteszünk, a többit leszárazzuk.
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással egy tálba rakjuk és elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurt felét. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk, majd a joghurt másik felét is hozzáadjuk. Végül a ribizlit is belekeverjük.
A masszával a mélyedéseket úgy töltjük meg, hogy a pereménél kb fél centi üresen maradjon. Közepes lángon, 180 fokon kb 15-20 percig sütjük, a forma nagyságától függően.
Az öntethez a ribizli felét egy lábasba tesszük, cukorral ízesítjük, majd borral felöntjük. Kevergetve pár percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a félretett ribizli szemeket is.
A finomságot az elkészült öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A mártásból a bor természetesen a gyermekekre való tekintettel kihagyható, de ezt a mennyiséget valamilyen más folyadékkal (vízzel vagy ribizlilével) pótolni kell.