Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-kókuszos muffin recept

Ribizlis-kókuszos muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,8 dl étolaj
    • 2,5 dl natúr joghurt
    • 2 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 30 dkg ribizli

    Öntethez:

    • 20 dkg ribizli
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 dl vörösbor
    • a forma kikenéséhez kevés vaj

    Elkészítése:

    A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, egy közepes muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük.

    A ribizlit megmossuk, egy pár fürtöt a díszítéshez félreteszünk, a többit leszárazzuk.

    A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással egy tálba rakjuk és elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurt felét. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk, majd a joghurt másik felét is hozzáadjuk. Végül a ribizlit is belekeverjük.

    A masszával a mélyedéseket úgy töltjük meg, hogy a pereménél kb fél centi üresen maradjon. Közepes lángon, 180 fokon kb 15-20 percig sütjük, a forma nagyságától függően.

    Az öntethez a ribizli felét egy lábasba tesszük, cukorral ízesítjük, majd borral felöntjük. Kevergetve pár percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a félretett ribizli szemeket is.

    A finomságot az elkészült öntettel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A mártásból a bor természetesen a gyermekekre való tekintettel kihagyható, de ezt a mennyiséget valamilyen más folyadékkal (vízzel vagy ribizlilével) pótolni kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá