Hozzávalók:
Tésztához:
Öntethez:
Elkészítése:
A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, egy közepes muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük.
A ribizlit megmossuk, egy pár fürtöt a díszítéshez félreteszünk, a többit leszárazzuk.
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással egy tálba rakjuk és elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurt felét. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk, majd a joghurt másik felét is hozzáadjuk. Végül a ribizlit is belekeverjük.
A masszával a mélyedéseket úgy töltjük meg, hogy a pereménél kb fél centi üresen maradjon. Közepes lángon, 180 fokon kb 15-20 percig sütjük, a forma nagyságától függően.
Az öntethez a ribizli felét egy lábasba tesszük, cukorral ízesítjük, majd borral felöntjük. Kevergetve pár percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a félretett ribizli szemeket is.
A finomságot az elkészült öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A mártásból a bor természetesen a gyermekekre való tekintettel kihagyható, de ezt a mennyiséget valamilyen más folyadékkal (vízzel vagy ribizlilével) pótolni kell.