Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba muffin recept

Mákosguba muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A muffinhoz:

    • 4 (saját készítésű) kifli
    • 4 dl tej
    • 10 dkg cukrozott mák
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3-4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A kifliket felkarikázzuk.

    Felforrósitjuk a tejet kevés cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a darált mákot és citrom reszelt héját, jól összekeverjük és ráöntjük a kiflikarikákra és megvárjuk, míg teljesen veissza a kifli.

    Addig elkészítjük a krémet: a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, a cukrokkal és 1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet és sűrű pudingot főzzünk belőle.

    Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.

    Kivajazzuk a muffinnformát, rakunk egy kevés kiflit, majd erre jöhet a puding és berakjuk az előmelegített sütőbe 10 percre.

    Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá és a kihűlt muffinok tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd visszatoljuk a sütőbe és szépen rápirítjuk a habot a muffinokra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá