Mákosguba muffin recept
Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 4 (saját készítésű) kifli
- 4 dl tej
- 10 dkg cukrozott mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
A FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk.
Felforrósitjuk a tejet kevés cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a darált mákot és citrom reszelt héját, jól összekeverjük és ráöntjük a kiflikarikákra és megvárjuk, míg teljesen veissza a kifli.
Addig elkészítjük a krémet: a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, a cukrokkal és 1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet és sűrű pudingot főzzünk belőle.
Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.
Kivajazzuk a muffinnformát, rakunk egy kevés kiflit, majd erre jöhet a puding és berakjuk az előmelegített sütőbe 10 percre.
Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá és a kihűlt muffinok tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd visszatoljuk a sütőbe és szépen rápirítjuk a habot a muffinokra.