Mákosguba muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A muffinhoz:

  • 4 (saját készítésű) kifli
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukrozott mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojáshabhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A kifliket felkarikázzuk.

Felforrósitjuk a tejet kevés cukorral, majd belekeverjük a vaníliás cukrot, a darált mákot és citrom reszelt héját, jól összekeverjük és ráöntjük a kiflikarikákra és megvárjuk, míg teljesen veissza a kifli.

Addig elkészítjük a krémet: a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, a cukrokkal és 1 dl tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet és sűrű pudingot főzzünk belőle.

Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.

Kivajazzuk a muffinnformát, rakunk egy kevés kiflit, majd erre jöhet a puding és berakjuk az előmelegített sütőbe 10 percre.

Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá és a kihűlt muffinok tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd visszatoljuk a sütőbe és szépen rápirítjuk a habot a muffinokra.