Ribizlis-kókuszos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 2 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg ribizli

Öntethez:

  • 20 dkg ribizli
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl vörösbor
  • a forma kikenéséhez kevés vaj

Elkészítése:

A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, egy közepes muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük.

A ribizlit megmossuk, egy pár fürtöt a díszítéshez félreteszünk, a többit leszárazzuk.

A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással egy tálba rakjuk és elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurt felét. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk, majd a joghurt másik felét is hozzáadjuk. Végül a ribizlit is belekeverjük.

A masszával a mélyedéseket úgy töltjük meg, hogy a pereménél kb fél centi üresen maradjon. Közepes lángon, 180 fokon kb 15-20 percig sütjük, a forma nagyságától függően.

Az öntethez a ribizli felét egy lábasba tesszük, cukorral ízesítjük, majd borral felöntjük. Kevergetve pár percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a félretett ribizli szemeket is.

A finomságot az elkészült öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

A mártásból a bor természetesen a gyermekekre való tekintettel kihagyható, de ezt a mennyiséget valamilyen más folyadékkal (vízzel vagy ribizlilével) pótolni kell.