Ribizlis habos lepény recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5-6 ek tejföl
- csipet só
Tetejére:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 50 dkg ribizli
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.
Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.
A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.
Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.
Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »