Ribizlis habos lepény recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5-6 ek tejföl
- csipet só
Tetejére:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 50 dkg ribizli
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.
Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.
A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.
Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.
Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »