Ribizlis habos lepény recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5-6 ek tejföl
- csipet só
Tetejére:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 50 dkg ribizli
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.
Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.
A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.
Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.
Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »