Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeg szelet recept

Részeg szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg rétesliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 evőkanál bor
    • 3 dkg kakaópor
    • csipet só

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Hab:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, bort, kakaóport és a sót.

    Felverjük kemény habbá a fehérjét, lazán összekavarjuk a kakaós masszával. Kivajazott, lisztezett 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

    A sütőt csak 50 fokra melegítjük elő, 5 percig ezen a hőfokon sütjük, majd 150 fokon 20 percig. Rácsra téve kihűtjük a lapot.

    A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, liszttel, tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral és a langyosra hűlt pudinggal összedolgozzuk.

    A kész krémet a kihűlt lapra egyenletesen rákenjük.

    A habhoz a fehérjéket a kétféle cukorral vízgőz felett kemény habbá felverjük és a krémre rásimítjuk. A tetejére csokit reszelhetünk.

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd éles késsel felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá