Részeg szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Részeg szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 evőkanál bor
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Hab:

  • 6 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, bort, kakaóport és a sót.

Felverjük kemény habbá a fehérjét, lazán összekavarjuk a kakaós masszával. Kivajazott, lisztezett 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

A sütőt csak 50 fokra melegítjük elő, 5 percig ezen a hőfokon sütjük, majd 150 fokon 20 percig. Rácsra téve kihűtjük a lapot.

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, liszttel, tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a langyosra hűlt pudinggal összedolgozzuk.

A kész krémet a kihűlt lapra egyenletesen rákenjük.

A habhoz a fehérjéket a kétféle cukorral vízgőz felett kemény habbá felverjük és a krémre rásimítjuk. A tetejére csokit reszelhetünk.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd éles késsel felszeleteljük.