Részeg szelet recept

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Főzött krémes töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
Tojáshabos fedőrész:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
Díszítés:
- kakópor
- zöld színű csokoládé levél
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.
Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.
Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »