Részeg szelet recept

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Főzött krémes töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
Tojáshabos fedőrész:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
Díszítés:
- kakópor
- zöld színű csokoládé levél
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.
Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.
Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »