Részeg szelet recept

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Főzött krémes töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
Tojáshabos fedőrész:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
Díszítés:
- kakópor
- zöld színű csokoládé levél
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.
Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.
Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »