Répatorta tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 125 g finomliszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1/2 tk fahéj
- 3 darab nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g cukor
- 2 ek olaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 bögre reszelt répa
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 112 g vaj
- 160 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Elkészítése:
A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük. Egyszer az asztalra eljük nem túl magasról a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.
10-13 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.
Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.
Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.
Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
MÁsnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb! :)
Tipp:
Képzavar van a recept címében, igaz? Tulajdonképpen ugyanaz a kevert tészta lesz klapnak sütve, mint amiből a répatorta készül. :)
A krémbe nyugodtan tehettek kevesebb cukrot, mert elég édes, illetve nekünk sok is volt picit így, legközelebb kevesebb krémet teszek bele.