Répatorta tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 125 g finomliszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1/2 tk fahéj
- 3 darab nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g cukor
- 2 ek olaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 bögre reszelt répa
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 112 g vaj
- 160 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Elkészítése:
A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük. Egyszer az asztalra eljük nem túl magasról a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.
10-13 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.
Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.
Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.
Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
MÁsnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb! :)
Tipp:
Képzavar van a recept címében, igaz? Tulajdonképpen ugyanaz a kevert tészta lesz klapnak sütve, mint amiből a répatorta készül. :)
A krémbe nyugodtan tehettek kevesebb cukrot, mert elég édes, illetve nekünk sok is volt picit így, legközelebb kevesebb krémet teszek bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »