Répatorta tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Répatorta tekercs

Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 125 g finomliszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fahéj
  • 3 darab nagyobb tojás
  • 180 g cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 bögre reszelt répa

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 112 g vaj
  • 160 g porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Elkészítése:

A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.

A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük. Egyszer az asztalra eljük nem túl magasról a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.

10-13 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.

Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.

A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.

Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.
Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

MÁsnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb! :)

Tipp:

Képzavar van a recept címében, igaz? Tulajdonképpen ugyanaz a kevert tészta lesz klapnak sütve, mint amiből a répatorta készül. :)
A krémbe nyugodtan tehettek kevesebb cukrot, mert elég édes, illetve nekünk sok is volt picit így, legközelebb kevesebb krémet teszek bele.