Hatlapos vanília krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg olvasztott zsír
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg szalalkáli
- annyi tejföl amennyit felvesz
- ízlés szerint kakaópor
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 10 gramm vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.
Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.
Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »