Hatlapos vanília krémmel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg olvasztott zsír
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg szalalkáli
- annyi tejföl amennyit felvesz
- ízlés szerint kakaópor
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 10 gramm vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.
Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.
Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.