Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos vanília krémmel recept

Hatlapos vanília krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg olvasztott zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg szalalkáli
    • annyi tejföl amennyit felvesz
    • ízlés szerint kakaópor
    • csipet só

    Krém:

    • 1 l tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 10 gramm vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

    Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.

    A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

    Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.

    Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá