Hatlapos vanília krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg olvasztott zsír
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg szalalkáli
- annyi tejföl amennyit felvesz
- ízlés szerint kakaópor
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 10 gramm vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.
Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.
Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »