Hatlapos vanília krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg olvasztott zsír
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • annyi tejföl amennyit felvesz
  • ízlés szerint kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 tojássárgája
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 gramm vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.

Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!