Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökfalatok recept

Püspökfalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók 13 darabhoz:

    • 150 g sima piskóta (nem babapiskóta!)
    • 150 g vegyes aszalt gyümölcs és pirított olajos mag  (akkor jó, ha szép színes és sós földimogyoró is legyen benne mindenképpen, mert ennyi édes mellé elkél)
    • 250 ml tej
    • 20 g vaníliás pudingpor

    Bevonat:

    • 100 g étcsokoládé
    • 30 g vaj
    • (szükség esetén pár csepp tej)

    Dekor:

    • bármilyen aszalt gyümölcs vagy olajos mag (nálam kandírozott papaya)

    Elkészítése:

    Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.

    Megfőzzük a pudingot a tejben cukor nélkül! A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrítjük. Hagyjuk, míg langyosra hűl.

    Egy keverőtálba elmorzsoljuk vagy arpó kockára vágva belerakjuk a piskótát. Hozzáöntjük a gyümölcs-mag mixet. Apránként hozzákanalazzuk a pudingot (Nekem kb 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!).

    Az egészet jól összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat és ízlés szerint dekoráljuk.

    Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek