Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tortapiskóta recept

Tortapiskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók 2 db 25 cm-es formához:

    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 lime vagy citrom
    • 1 kk vaníliaaroma
    • 1/2 csomag sütőpor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk, spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával együtt.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab “összetörjön”.

    Két részletben, bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.

    Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá