Hozzávalók 13 darabhoz:
Bevonat:
Dekor:
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.
Megfőzzük a pudingot a tejben cukor nélkül! A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrítjük. Hagyjuk, míg langyosra hűl.
Egy keverőtálba elmorzsoljuk vagy arpó kockára vágva belerakjuk a piskótát. Hozzáöntjük a gyümölcs-mag mixet. Apránként hozzákanalazzuk a pudingot (Nekem kb 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!).
Az egészet jól összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat és ízlés szerint dekoráljuk.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.