Püspökfalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 13 darabhoz:

  • 150 g sima piskóta (nem babapiskóta!)
  • 150 g vegyes aszalt gyümölcs és pirított olajos mag  (akkor jó, ha szép színes és sós földimogyoró is legyen benne mindenképpen, mert ennyi édes mellé elkél)
  • 250 ml tej
  • 20 g vaníliás pudingpor

Bevonat:

  • 100 g étcsokoládé
  • 30 g vaj
  • (szükség esetén pár csepp tej)

Dekor:

  • bármilyen aszalt gyümölcs vagy olajos mag (nálam kandírozott papaya)

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.

Megfőzzük a pudingot a tejben cukor nélkül! A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrítjük. Hagyjuk, míg langyosra hűl.

Egy keverőtálba elmorzsoljuk vagy arpó kockára vágva belerakjuk a piskótát. Hozzáöntjük a gyümölcs-mag mixet. Apránként hozzákanalazzuk a pudingot (Nekem kb 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!).

Az egészet jól összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat és ízlés szerint dekoráljuk.

Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.