Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 2 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • 2 evőkanál kávé
    • fél dl rum
    • 3 evőkanál porcukor
    • 5 dkg vaj

    Máz:

    • 30 dkg porcukor
    • 1 evőkanál rum
    • 1/2 dl meggylé
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.

    Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.

    Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá