Puncs szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncs szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 2 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kávé
  • fél dl rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Máz:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 dl meggylé
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.

Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.

Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.