Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-mazsolás almáspite torta recept

Pudingos-mazsolás almáspite torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipetnyi só
    • 5 ek cukor
    • 1 vaníliáscukor
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj(elhagyható)

    Töltelék:

    • 1.5-2 kg alma
    • cukor
    • őrölt fahéj
    • mazsola

    Pudinghoz:

    • 2-3 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • 1 vaníliáscukor
    • víz szükség szerint

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal, mazsolával megszórjuk, és hagyjuk, hogy kissé levet eresszen, majd kicsit kinyomkodjuk, és a levet félretesszük a pudinghoz.

    A lereszelt alma levéhez annyi vizet öntünk, hogy 4 dl folyadékunk legyen.( nekem 2 dl víz kellett még), és a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd folytonosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

    A kihűlt pudingot összekeverjük a lereszelt almával.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd a tortaforma alját “kibéleljük” az egyikkel.

    Ráterítjük a tölteléket, arra a kinyújtott tészta másik felét, megszurkáljuk villával, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.

    A kész pitét, ha teljesen kihűlt, gyönyörűen lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá