Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Pudinghoz:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal, mazsolával megszórjuk, és hagyjuk, hogy kissé levet eresszen, majd kicsit kinyomkodjuk, és a levet félretesszük a pudinghoz.
A lereszelt alma levéhez annyi vizet öntünk, hogy 4 dl folyadékunk legyen.( nekem 2 dl víz kellett még), és a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd folytonosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.
A kihűlt pudingot összekeverjük a lereszelt almával.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd a tortaforma alját “kibéleljük” az egyikkel.
Ráterítjük a tölteléket, arra a kinyújtott tészta másik felét, megszurkáljuk villával, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.
A kész pitét, ha teljesen kihűlt, gyönyörűen lehet szeletelni.