Pudingos-mazsolás almáspite torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos-mazsolás almáspite torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipetnyi só
  • 5 ek cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj(elhagyható)

Töltelék:

  • 1.5-2 kg alma
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • mazsola

Pudinghoz:

  • 2-3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 vaníliáscukor
  • víz szükség szerint

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal, mazsolával megszórjuk, és hagyjuk, hogy kissé levet eresszen, majd kicsit kinyomkodjuk, és a levet félretesszük a pudinghoz.

A lereszelt alma levéhez annyi vizet öntünk, hogy 4 dl folyadékunk legyen.( nekem 2 dl víz kellett még), és a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd folytonosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

A kihűlt pudingot összekeverjük a lereszelt almával.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd a tortaforma alját “kibéleljük” az egyikkel.

Ráterítjük a tölteléket, arra a kinyújtott tészta másik felét, megszurkáljuk villával, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.

A kész pitét, ha teljesen kihűlt, gyönyörűen lehet szeletelni.