Pozsonyi szemek recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel egy nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk megkelni. A kelesztés után egyenletesen diónagyságú golyókat formázunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsit készítünk elő, és a golyókat egymástól 5 cm távolságra helyezzük el. Középükbe mélyedést készítünk úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk a közepükbe, ami majd a töltelék helyét adja.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliával, és a vajjal. Elegendő langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Minden tésztafészekbe elegendő tölteléket teszünk úgy, hogy a sütés során, amikor a tészta térfogata nő, az ne folyjon ki.
Ezután tojásfehérjével lekenjük, és 20 percig meleg helyen tovább kelesztjük. Majd tojássárgájával is megkenjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd amikor betesszük a tepsit, visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »