Pozsonyi szemek recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból géppel egy nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk megkelni. A kelesztés után egyenletesen diónagyságú golyókat formázunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsit készítünk elő, és a golyókat egymástól 5 cm távolságra helyezzük el. Középükbe mélyedést készítünk úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk a közepükbe, ami majd a töltelék helyét adja.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliával, és a vajjal. Elegendő langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Minden tésztafészekbe elegendő tölteléket teszünk úgy, hogy a sütés során, amikor a tészta térfogata nő, az ne folyjon ki.
Ezután tojásfehérjével lekenjük, és 20 percig meleg helyen tovább kelesztjük. Majd tojássárgájával is megkenjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd amikor betesszük a tepsit, visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










