Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi szemek recept

Pozsonyi szemek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 dkg élesztő
    • 1 dkg só
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez

    • 20 dkg mák
    • 15 dkg cukor
    • kevés tej (kb. 50 ml)
    • 2-3 dkg vaj
    • citromhéj reszelve
    • 1 ek vanília aroma

    Kenéshez

    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból géppel egy nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk megkelni. A kelesztés után egyenletesen diónagyságú golyókat formázunk belőle.

    Zsírpapírral bélelt tepsit készítünk elő, és a golyókat egymástól 5 cm távolságra helyezzük el. Középükbe mélyedést készítünk úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk a közepükbe, ami majd a töltelék helyét adja.

    A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliával, és a vajjal. Elegendő langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Minden tésztafészekbe elegendő tölteléket teszünk úgy, hogy a sütés során, amikor a tészta térfogata nő, az ne folyjon ki.

    Ezután tojásfehérjével lekenjük, és 20 percig meleg helyen tovább kelesztjük. Majd tojássárgájával is megkenjük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd amikor betesszük a tepsit, visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá