Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis hajdinapuding recept

Ribizlis hajdinapuding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • ½ bögre hajdina
    • ½ bögre darált mandula
    • 1 bögre rizstej
    • 2 bögre víz
    • 1 nagy marék mazsola
    • ¼ tk őrölt kardamom
    • ½ tk őrölt fahéj
    • csipet só
    • fél citrom leve
    • 1-2 ek eritrit

    A tetejére:

    • ribizli
    • zselatin/agar-agar

    Elkészítése:

    Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.

    Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük.

    Megsózzuk és belefacsarjuk a fél citrom levét.

    Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.

    Alaposan lehűtve fogyasztjuk.

    Tipp:

    A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá