Ribizlis hajdinapuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • ½ bögre hajdina
  • ½ bögre darált mandula
  • 1 bögre rizstej
  • 2 bögre víz
  • 1 nagy marék mazsola
  • ¼ tk őrölt kardamom
  • ½ tk őrölt fahéj
  • csipet só
  • fél citrom leve
  • 1-2 ek eritrit

A tetejére:

  • ribizli
  • zselatin/agar-agar

Elkészítése:

Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.

Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük.

Megsózzuk és belefacsarjuk a fél citrom levét.

Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.

Alaposan lehűtve fogyasztjuk.

Tipp:

A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!