Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görögdinye mascarponekrémmel recept

Görögdinye mascarponekrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 pohárhoz:

    • 50-60 dkg felkockázott görögdinnye (mag nélkül)
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    A kimagozott és felkockázott görögdinnyét tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    A mandulaforgácsot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemleszínűre. Ezután öntsük át egy tányérba, nehogy túlpörkölődjön a még meleg serpenyőben.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a felkockázott görögdinnyét, majd a mascarponekrémmel váltakozva kanalazzuk bele a poharakba.

    Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt mandulaforgáccsal és rögtön tálaljuk.

    Tipp:

    A poharakba kanalazás után rögtön fogyasszuk el, mert különben a dinnye levet enged és élvezhetetlen, vizes lesz a desszertünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá