Görögdinye mascarponekrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Görögdinye mascarponekrémmel

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 50-60 dkg felkockázott görögdinnye (mag nélkül)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg mandulaforgács

Elkészítése:

A kimagozott és felkockázott görögdinnyét tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

A mandulaforgácsot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemleszínűre. Ezután öntsük át egy tányérba, nehogy túlpörkölődjön a még meleg serpenyőben.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a felkockázott görögdinnyét, majd a mascarponekrémmel váltakozva kanalazzuk bele a poharakba.

Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt mandulaforgáccsal és rögtön tálaljuk.

Tipp:

A poharakba kanalazás után rögtön fogyasszuk el, mert különben a dinnye levet enged és élvezhetetlen, vizes lesz a desszertünk.