Hozzávalók 4 pohárhoz:
Elkészítése:
A kimagozott és felkockázott görögdinnyét tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
A mandulaforgácsot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemleszínűre. Ezután öntsük át egy tányérba, nehogy túlpörkölődjön a még meleg serpenyőben.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a felkockázott görögdinnyét, majd a mascarponekrémmel váltakozva kanalazzuk bele a poharakba.
Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt mandulaforgáccsal és rögtön tálaljuk.
A poharakba kanalazás után rögtön fogyasszuk el, mert különben a dinnye levet enged és élvezhetetlen, vizes lesz a desszertünk.