Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás sajttorta recept

Pisztáciás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22-23 cm-es tortaformához:

    • 18 dkg keksz
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 625 dkg (5 doboz) natúr (Philadelphia) sajtkrém
    • 15 dkg 20 %-os tejföl
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk aroma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 5-6 ek pisztácia paszta
    • 5 dkg pisztácia a tetejére

    Elkészítése:

    A kekszet ledaráljuk vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük. Az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk.

    A kekszmasszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával lenyomkodjuk.

    160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük.

    Addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű sajtkrémet, tejfölt, porcukrot, pisztácia pasztát és a vaníliás cukrot simára keverjük, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat is. Különbőző gyártók pasztája eltérő ízintenzitású lehet, ezért 4 kanál után kóstoljuk meg és úgy adagoljuk.

    A kekszrétegre öntjük a krémet, elsímitjuk egy picit megütögetjük, hogy ne legyen levegős. 160 fokon 1 órát sütjük. Nem baj, ha a közepe még remeg, hűlésnél meg fog szilárdulni. 30 perc sütés után letakarjuk egy alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje.

    Mivel sütés közben a sütemény hamar elveszíti a nedvességtartalmát, ezért érdemes egy kis edényben vizet tenni a sütőbe. Így pára képződik és nem reped szét a torta teteje.

    Ha megsült, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd hűlni hagyjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap durvára tört psiztáciával megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá