Pisztáciás sajttorta recept

Hozzávalók egy 22-23 cm-es tortaformához:
- 18 dkg keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 625 dkg (5 doboz) natúr (Philadelphia) sajtkrém
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk aroma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 5-6 ek pisztácia paszta
- 5 dkg pisztácia a tetejére
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük. Az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk.
A kekszmasszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával lenyomkodjuk.
160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük.
Addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű sajtkrémet, tejfölt, porcukrot, pisztácia pasztát és a vaníliás cukrot simára keverjük, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat is. Különbőző gyártók pasztája eltérő ízintenzitású lehet, ezért 4 kanál után kóstoljuk meg és úgy adagoljuk.
A kekszrétegre öntjük a krémet, elsímitjuk egy picit megütögetjük, hogy ne legyen levegős. 160 fokon 1 órát sütjük. Nem baj, ha a közepe még remeg, hűlésnél meg fog szilárdulni. 30 perc sütés után letakarjuk egy alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Mivel sütés közben a sütemény hamar elveszíti a nedvességtartalmát, ezért érdemes egy kis edényben vizet tenni a sütőbe. Így pára képződik és nem reped szét a torta teteje.
Ha megsült, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd hűlni hagyjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap durvára tört psiztáciával megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »