Pisztáciás sajttorta recept

Hozzávalók egy 22-23 cm-es tortaformához:
- 18 dkg keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 625 dkg (5 doboz) natúr (Philadelphia) sajtkrém
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk aroma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 5-6 ek pisztácia paszta
- 5 dkg pisztácia a tetejére
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük. Az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk.
A kekszmasszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával lenyomkodjuk.
160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük.
Addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű sajtkrémet, tejfölt, porcukrot, pisztácia pasztát és a vaníliás cukrot simára keverjük, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat is. Különbőző gyártók pasztája eltérő ízintenzitású lehet, ezért 4 kanál után kóstoljuk meg és úgy adagoljuk.
A kekszrétegre öntjük a krémet, elsímitjuk egy picit megütögetjük, hogy ne legyen levegős. 160 fokon 1 órát sütjük. Nem baj, ha a közepe még remeg, hűlésnél meg fog szilárdulni. 30 perc sütés után letakarjuk egy alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Mivel sütés közben a sütemény hamar elveszíti a nedvességtartalmát, ezért érdemes egy kis edényben vizet tenni a sütőbe. Így pára képződik és nem reped szét a torta teteje.
Ha megsült, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd hűlni hagyjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap durvára tört psiztáciával megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »