Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás cannoli recept

Pisztáciás cannoli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 13 dkg liszt
    • 1,5 dkg vaj
    • 1,5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 ml fehérbor
    • csipet só
    • 1/4 tk fahéj
    • 1/4 tk szódabikarbóna

    Krém:

    • 25 dkg ricotta
    • 15 dkg mascarpone
    • 4 ek porcukor
    • 2 tk pisztácia paszta (nem baj ha nincs)
    • pisztácia

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A ricottát villával áttörjük és összekeverjük a mascarponéval, ízlés szerint édesítjük. Ha van pisztácia pasztánk, akkor 2 kiskanállal teszünk bele, ha nincs akkor 1 marék darált pisztáciát keverünk a krémbe.

    A tésztát lisztezett felületen kinyújtuk nagyon vékonyra, szinte olyan vékonyra, mint a papír. Keressünk egy kb 10 cm-es pogácsaszaggatót vagy poharat és a tésztából szúrjunk ki köröket vele.

    A tészta korongokat habroló formára tekerjük és ahol a tészta szélei találkoznak a maradék tojásfehérjével megkenjük, összeragasztjuk, így sütés közben nem fognak szétnyílni.

    Forró olajban a formával együtt 1-2 perc alatt megsütjük.

    Papírszalvétára kiszedjük és miután kihűltek a csövek, kihúzzuk a tésztából.

    Habzsákba töltjük a krémet és a hideg cannoli rudakat megtöltjük. Mindig csak annyit készítsünk, amennyi elfogy, mert a tészta hamar megszívja magát nedvességgel és megpuhul.

    A cannoli akkor a legfinomabba amikor a vékony héj roppan, a krém pedig krémes.

    Durvára vágott psiztáciába nyomjuk a végeit és porcukorral megszórjuk. A töltetlen cannoli lezárt dobozban, napokig eláll a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá