Pisztáciás bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 dl tej (hideg)
- 3 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Töltelék:
- 21 dkg pörkölt pisztácia (sótlan, hámozott)
- 240 ml narancslé
- 15 dkg cukor
- 6 dkg darált keksz
- 1 teáskanál vanília őrlemény
- 0,5 kiskanál őrölt kardamom
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd az egészet összemorzsoljuk a puha vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, beleöntjük a tejet és tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Folpackba csomagoljuk a tésztát és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Töltelék:
A pisztáciát egy késes robotgépben megőröljük.
A narancslevet és a cukrot egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a kardamomot is. Addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a pisztáciát és a kekszet, majd jól összekeverjük. Hideg helyen kihűtjük.
Összeállítás és sütés:
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk kb 15*25 cm-es téglalappá, majd rákenjük egyenletesen a töltelék felét (na nagyon puhának találnánk a tölteléket, akkor adhatunk hozzá egy kevés kekszet még. Nekünk kellett 1 evőkanálnyi még hozzá.) A két rövidebbik szélét kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük lazán.
Tepsire tesszük a két bejglit. A tojást, ami a kenéshez kell, azt szétválasztjuk. Tojássárgával lekenjük a bejgliket és hideg helyre tesszük, amíg rászárad.
Amikor a tojássárgája megszáradt, akkor behozzuk melegre, megkenjük tojásfehérjével és kb 20-25 percig kelesztjük. Amikor letelt a kelesztési idő, akkor hústűvel vagy egy hosszú saslik pálcával néhány helyen teljesen, az aljáig megszurkáljuk.
Közben a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. Amikor a sütő bemelegedett, akkor kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük a bejgliket.
Tipp: ha véletlenül kirepednének, akkor még melegen (a sütőből kivéve, kezünket nem összeégetve!!) kissé össze lehet őket nyomkodni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »