Pisztáciás bejgli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 dl tej (hideg)
- 3 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
Töltelék:
- 21 dkg pörkölt pisztácia (sótlan, hámozott)
- 240 ml narancslé
- 15 dkg cukor
- 6 dkg darált keksz
- 1 teáskanál vanília őrlemény
- 0,5 kiskanál őrölt kardamom
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd az egészet összemorzsoljuk a puha vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, beleöntjük a tejet és tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Folpackba csomagoljuk a tésztát és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Töltelék:
A pisztáciát egy késes robotgépben megőröljük.
A narancslevet és a cukrot egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a kardamomot is. Addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a pisztáciát és a kekszet, majd jól összekeverjük. Hideg helyen kihűtjük.
Összeállítás és sütés:
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk kb 15*25 cm-es téglalappá, majd rákenjük egyenletesen a töltelék felét (na nagyon puhának találnánk a tölteléket, akkor adhatunk hozzá egy kevés kekszet még. Nekünk kellett 1 evőkanálnyi még hozzá.) A két rövidebbik szélét kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük lazán.
Tepsire tesszük a két bejglit. A tojást, ami a kenéshez kell, azt szétválasztjuk. Tojássárgával lekenjük a bejgliket és hideg helyre tesszük, amíg rászárad.
Amikor a tojássárgája megszáradt, akkor behozzuk melegre, megkenjük tojásfehérjével és kb 20-25 percig kelesztjük. Amikor letelt a kelesztési idő, akkor hústűvel vagy egy hosszú saslik pálcával néhány helyen teljesen, az aljáig megszurkáljuk.
Közben a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. Amikor a sütő bemelegedett, akkor kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük a bejgliket.
Tipp: ha véletlenül kirepednének, akkor még melegen (a sütőből kivéve, kezünket nem összeégetve!!) kissé össze lehet őket nyomkodni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









