Pisztáciás bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 dl tej (hideg)
- 3 dkg porcukor
- 1 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Töltelék:
- 21 dkg pörkölt pisztácia (sótlan, hámozott)
- 240 ml narancslé
- 15 dkg cukor
- 6 dkg darált keksz
- 1 teáskanál vanília őrlemény
- 0,5 kiskanál őrölt kardamom
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd az egészet összemorzsoljuk a puha vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, beleöntjük a tejet és tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Folpackba csomagoljuk a tésztát és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Töltelék:
A pisztáciát egy késes robotgépben megőröljük.
A narancslevet és a cukrot egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a kardamomot is. Addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a pisztáciát és a kekszet, majd jól összekeverjük. Hideg helyen kihűtjük.
Összeállítás és sütés:
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk kb 15*25 cm-es téglalappá, majd rákenjük egyenletesen a töltelék felét (na nagyon puhának találnánk a tölteléket, akkor adhatunk hozzá egy kevés kekszet még. Nekünk kellett 1 evőkanálnyi még hozzá.) A két rövidebbik szélét kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük lazán.
Tepsire tesszük a két bejglit. A tojást, ami a kenéshez kell, azt szétválasztjuk. Tojássárgával lekenjük a bejgliket és hideg helyre tesszük, amíg rászárad.
Amikor a tojássárgája megszáradt, akkor behozzuk melegre, megkenjük tojásfehérjével és kb 20-25 percig kelesztjük. Amikor letelt a kelesztési idő, akkor hústűvel vagy egy hosszú saslik pálcával néhány helyen teljesen, az aljáig megszurkáljuk.
Közben a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. Amikor a sütő bemelegedett, akkor kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük a bejgliket.
Tipp: ha véletlenül kirepednének, akkor még melegen (a sütőből kivéve, kezünket nem összeégetve!!) kissé össze lehet őket nyomkodni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »