Piskótatallér recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek porcukor
- 2 ek Barbara sütési lisztkeverék
Ragasztáshoz:
- ízlés szerinti lekvár
Máz:
- olvasztott csokoládé
Tejérzékenyeknek a mázhoz:
- 1 tk kakaópor
- 20 g liga margarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a sárgákkal fehéredésig keverjük, a fehérjéket habbá verjük. A felvert habot, a krémes sárgákat és a lisztet óvatosan összekeverjük.
A masszát nylon zsákba vagy habzsákba töltjükés kivágjuk a nylon sarkát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pöttyözzük vagy makaron formát is használhatunk és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Mikor kihűlt, lekvárral összeragasztunk 2-2-őt és csokival meglocsoljuk. Kb fél órára hűtőbe tesszük, míg a csoki megdermed és már fogyaszthatjuk is.
Tipp:
Felolvasztjuk a margarint és összekeverjük a kakaóval. Ha a csokoládét szeretnéd édesebbé tenni, akkor tegyél bele 1 mk porcukrot, mert az nem kristályosodik ki a masszában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »