Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított hagymás kenyér recept

Pirított hagymás kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek kacsa vagy libazsír
    • 1 tk só
    • langyos víz
    • 5-6 ek pirított hagyma

    Elkészítése:

    A átszitált lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedés készítünk, beletesszük a zsírt és a tejfölt, majd rámorzsoljuk az élesztőt és 1 dl langyos vizet öntünk rá.

    Miután az élesztő feljött, összeállítjuk a tésztát. Ha nagyon kemény és száraz, kis adagokban további víz hozzáadásával lágyítjuk.

    Miután szép sima gombócot gyúrtunk, letakarva legalább 1 órán át kelesztjük.

    Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk és rászórunk 2-3 ek pirított hagymát.

    Ezután a tésztát feltekerjük és 8-10 perc pihentetés után az előző tekeréssel keresztben kisodorjuk a tésztát, hagymát szórunk rá és véglegesre feltekerjük. A spirális végeit kézzel összenyomkodjuk és szép hosszúkás kenyeret formázunk.

    Sütőlemezre is tehetjük, én most sütőpapírral bélelt nagyobb jénaiba tettem. Ismét kelt egy jó 25-30 percet, közben éles késsel kicsit becsíkoztam és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt szép világosbarnára megsült.

    A sütőből kivéve rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Nagyon finom és különleges ínyenc kenyér!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá