Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pepita sajttorta recept

Pepita sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Tésztához( 23*33 cm-es tepsihez):

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek tej
    • 2 nagy tojás
    • 12 dkg cukor

    Sajtkrém:

    • 4 kisebb tojás
    • 4 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 12,5 dkg vaj
    • 25 dkg ricotta
    • 50 dkg krémes túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek liszt

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Egy edényben forraljunk vizet és tegyük fölé egy másik edényben a kakaóport, cukrot, tejet és a vajat.

    Olvasszuk gőz felett meg és ha megolvadt a massza vegyük le a gőzről és hűtsük langyosra.

    A liszthez keverjük a sütőport és egy tálba öntjük a lisztes keveréket, a tojásokat hozzáadjuk, majd csipet sót is tegyünk bele. A csokimasszát is öntsük bele, majd a keverőlapáttal keverjük össze simára a tésztát (ezt akár robotgéppel is végezhetjük).

    A tepsit kenjük ki vajjal, tegyünk sütőpapírt bele, aminek a hosszabbik oldala lógjon ki midegyik felén, mert akkor könnyedén kivehetjük a tepsiből a piskótánkat, ha megsül.

    Ezután előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszát elsimítjuk a tepsiben és megsütjük légkeveréssel 20 perc alatt.

    Ezután, ha kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a lapot a papírral és 8 hosszú csíkra vágjuk.

    A 5 drabot visszahelyezünk a tepsibe papírral együtt, úgy hogy 1,5 cm-es távolságot hagyunk közöttük.

    Közben a túrót egy nagyobb késes apírtóba tesszük, majd a tojásokkkal, a cukrokkal, a vajjal, mascarponéval, ricottával, liszttel és az ízesítőkkel sima krémet keverünk belőle.

    A tészta közötti részeket kitöltjük a sajtkrémmel és elegyengetjük vigyázzva, nehogy eldőljenek.

    A következő sorhoz a maradék piskótát az alós sorra tesszük, mégpedig a krémre és a köztes részeket kitöltjük a megmaradt krémmel.

    Szépen elegyengetjük, éppen elég is a krém, majd 160 fokon 40 percig sütjük, abban a tepsiben, amiben előtte a piskótát sütöttük a papírral együtt.

    Ha megsült, még melegen ráöntjük a felolvasztott étcsokoládé bevonót és elkenjük rajta. Kiemeljük a papírrral együtt és hűtőbe tesszük dermedni.

    Forró vízbe mártott, éles késsel szépen lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek