Pavlova torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 tk folyékony édesítő
- 2 ek etitrit-stevia por vagy 20 dkg porcukor
- 2 ek 8 %-os ecet
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 tk vanília granulátum vagy vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 2 ek átszitált kakaópor
Tetejére:
- 6 dl habtejszín
- 1 tk vérnarancs aroma
- 10 dkg eritrit-stevia por vagy 10 dkg porcukor
- 1 cs habfixáló (el is hagyható)
- mandarin
Elkészítése:
Az alapot két adagban készítjük el.
Először a tojásfehérjét tesszük a tálba, majd a sót, vanília aromát, édesítőt vagy a porcukrot és kemény habbá verjük.
Ekkor beletesszük az ecetet és az egyikhez a keményítőt, a másikhoz a kakaóport keverjük, végül fakanállal óvatosan összekeverjük mindkét masszát.
Egy téglalap alakú, nagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük először a fehér, a tetejére a kakaós tésztát, majd a közepébe mélyedést alakítunk ki, amibe majd a krém kerül.
150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre, majd 110 fokon 90 percig szárítjuk, végül elzárjuk a sütőt és kitámasztott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
A krémhez a habtejszínt az aromával, az édesítővel vagy a cukorral kemény habbá verjük, ha szükséges a habfixálót a vége felé hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
A kihűlt alapra tesszük a krém felét és mandarin gerezdekkel kirakjuk, majd a krém másik felét rásimítjuk és a tetejét díszítjük.
Bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük, olvasztott csokoládéval is finom, akkor a habba csorgatjuk a csokoládét.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Akkor érdemes készíteni ezt a tortát, ha összegyűlt legalább több tojásfehérje. Én le szoktam fagyasztani és ha úgy gondolom, hogy elegendő egy tortához, akkor kiolvasztom és pont olyan mint ha friss tojásból készült volna.