Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova torta recept

Pavlova torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 tk folyékony édesítő
    • 2 ek etitrit-stevia por vagy 20 dkg porcukor
    • 2 ek 8 %-os ecet
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 2 tk vanília granulátum vagy vaníliás cukor
    • 2 csipet só
    • 2 ek átszitált kakaópor

    Tetejére:

    • 6 dl habtejszín
    • 1 tk vérnarancs aroma
    • 10 dkg eritrit-stevia por vagy 10 dkg porcukor
    • 1 cs habfixáló (el is hagyható)
    • mandarin

    Elkészítése:

    Az alapot két adagban készítjük el.

    Először a tojásfehérjét tesszük a tálba, majd a sót, vanília aromát, édesítőt vagy a porcukrot és kemény habbá verjük.

    Ekkor beletesszük az ecetet és az egyikhez a keményítőt, a másikhoz a kakaóport keverjük, végül fakanállal óvatosan összekeverjük mindkét masszát.

    Egy téglalap alakú, nagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük először a fehér, a tetejére a kakaós tésztát, majd a közepébe mélyedést alakítunk ki, amibe majd a krém kerül.

    150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre, majd 110 fokon 90 percig szárítjuk, végül elzárjuk a sütőt és kitámasztott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a habtejszínt az aromával, az édesítővel vagy a cukorral kemény habbá verjük, ha szükséges a habfixálót a vége felé hozzáadjuk és tovább habosítjuk.

    A kihűlt alapra tesszük a krém felét és mandarin gerezdekkel kirakjuk, majd a krém másik felét rásimítjuk és a tetejét díszítjük.

    Bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük, olvasztott csokoládéval is finom, akkor a habba csorgatjuk a csokoládét.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Akkor érdemes készíteni ezt a tortát, ha összegyűlt legalább több tojásfehérje. Én le szoktam fagyasztani és ha úgy gondolom, hogy elegendő egy tortához, akkor kiolvasztom és pont olyan mint ha friss tojásból készült volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá