Panel krémes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 3 tasak vaníliás pudingpor (főzös)
- 5 ml vaníliaaroma
- 15 dkg cukor
- 1 l tej
- 5 dl víz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztát kiengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk és elfelezzük.
200 fokon 12 perc alatt megsütjük a tésztákat úgy, hogy az egyik felét egészben, majd a másik felét 9 egyenlő négyzetre vágjuk.
Az egész tésztát egy tálcára tesszük vagy tepsibe fektetjük.
A tejet, vizet, cukrot felfőzzük. A pudingporokat és a keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverve beleöntjük a tejes keverékbe és kevergetve főzzük. Közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vaníliaaromát.
Ha a krém besűrűsödött levesszük a tűzről és kihűtjük, majd az egészben hagyott tésztára kenjük egyenletesen.
A tejszínt felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a habfixet. A habot a puding tetejére kenjük, majd kitesszük a felszeletelt tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »