Panel krémes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 3 tasak vaníliás pudingpor (főzös)
- 5 ml vaníliaaroma
- 15 dkg cukor
- 1 l tej
- 5 dl víz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztát kiengedjük, majd vékonyra kinyújtjuk és elfelezzük.
200 fokon 12 perc alatt megsütjük a tésztákat úgy, hogy az egyik felét egészben, majd a másik felét 9 egyenlő négyzetre vágjuk.
Az egész tésztát egy tálcára tesszük vagy tepsibe fektetjük.
A tejet, vizet, cukrot felfőzzük. A pudingporokat és a keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverve beleöntjük a tejes keverékbe és kevergetve főzzük. Közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vaníliaaromát.
Ha a krém besűrűsödött levesszük a tűzről és kihűtjük, majd az egészben hagyott tésztára kenjük egyenletesen.
A tejszínt felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a habfixet. A habot a puding tetejére kenjük, majd kitesszük a felszeletelt tésztával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »