Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo zserbó recept

Paleo zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
    A totus krémhez:

    • 50 dkg totu
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott kókuszolaj
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 5 dkg méz (eritritol vagy nyírfacukor vagy xilit)
    • 1 vaníliarúd kikapart magja

    A sárga laphoz:

    • 15 dkg szeletelt mandula
    • 2 dkg kókuszliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál méz
    • 1 evőkanál eritritol(xilit vagy nyírfacukor)
    • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
    • 1/2 csapott teáskanál szódabikarbóna

    A lekváros réteghez:

    • 25-30 dkg cukormentes kajszibarack lekvár
    • 1 evőkanál víz

    A barna lapokhoz:

    • 30 dkg szeletelt mandula
    • 2 dkg kókuszliszt
    • 2 dkg holland kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
    • 1/2 vaníliarúd kikapart magja
    • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna

    A tetejére:

    • 8 dkg min 75 %-os étcsokoládé
    • 1,5 dkg kakaóvaj pasztilla vagy por
    • 1 evőkanál kókuszkrém

    Elkészítése:

    Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk.

    A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

    A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 25*25 centis téglalappá nyújtjuk (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő lapokhoz is fel lehet használni) és pizzavágóval szabályosra vágjuk a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) beletesszük a formába.

    A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk.

    A barna laphoz a tésztát (ugyanúgy készül, mint a sárga, csak kakaó is kerül bele) ketté vesszük és ugyanúgy nyújtjuk ki és vágjuk szabályosra, mint a sárga lapot, de úgy fektetjük a lekváros rétegre úgy, hogy a papír ezúttal felül legyen (a papírral sokkal könnyebb mozgatni, ide oda rakosgatni a tésztát, gyakorlatilag úgy működik, mint a matrica).

    A papírt lehúzzuk. A barna lapra rásimítjuk a totus réteget, majd az előző barna laphoz hasonlóan rátesszük az utolsó barna lapot is a tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Ha kihűlt az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat és rásimítjuk a sütemény tetejére.

    A kókuszkrémet (minél sűrűbb része legyen) kisebb nylon zacskó sarkába tesszük. Vékony lyukat vágunk a sarkába és a még folyékony csokoládé tetejére szabályos közönként csíkokat húzunk vele. Vékony pengéjű késsel a kókuszkrémmel merőlegesen szintén csíkokat húzunk, így alakítva ki a mintát a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

    Szeletelés előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, így szebben lehet majd vágni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá