Paleo zserbó recept

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
A totus krémhez:
- 50 dkg totu
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott kókuszolaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg méz (eritritol vagy nyírfacukor vagy xilit)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
A sárga laphoz:
- 15 dkg szeletelt mandula
- 2 dkg kókuszliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál eritritol(xilit vagy nyírfacukor)
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1/2 csapott teáskanál szódabikarbóna
A lekváros réteghez:
- 25-30 dkg cukormentes kajszibarack lekvár
- 1 evőkanál víz
A barna lapokhoz:
- 30 dkg szeletelt mandula
- 2 dkg kókuszliszt
- 2 dkg holland kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
- 1/2 vaníliarúd kikapart magja
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
A tetejére:
- 8 dkg min 75 %-os étcsokoládé
- 1,5 dkg kakaóvaj pasztilla vagy por
- 1 evőkanál kókuszkrém
Elkészítése:
Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk.
A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 25*25 centis téglalappá nyújtjuk (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő lapokhoz is fel lehet használni) és pizzavágóval szabályosra vágjuk a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) beletesszük a formába.
A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk.
A barna laphoz a tésztát (ugyanúgy készül, mint a sárga, csak kakaó is kerül bele) ketté vesszük és ugyanúgy nyújtjuk ki és vágjuk szabályosra, mint a sárga lapot, de úgy fektetjük a lekváros rétegre úgy, hogy a papír ezúttal felül legyen (a papírral sokkal könnyebb mozgatni, ide oda rakosgatni a tésztát, gyakorlatilag úgy működik, mint a matrica).
A papírt lehúzzuk. A barna lapra rásimítjuk a totus réteget, majd az előző barna laphoz hasonlóan rátesszük az utolsó barna lapot is a tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Ha kihűlt az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat és rásimítjuk a sütemény tetejére.
A kókuszkrémet (minél sűrűbb része legyen) kisebb nylon zacskó sarkába tesszük. Vékony lyukat vágunk a sarkába és a még folyékony csokoládé tetejére szabályos közönként csíkokat húzunk vele. Vékony pengéjű késsel a kókuszkrémmel merőlegesen szintén csíkokat húzunk, így alakítva ki a mintát a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Szeletelés előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, így szebben lehet majd vágni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »