Paleo totus pite, joghurtos-málnás habbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
- fél teáskanál szódabikarbóna
A totu réteghez:
- 30 dkg totu krém
- 7,5 dkg eritritol (vagy xilit)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom héja és leve
- fél dl kókuszkrém (házilag is készíthető)
A málnás-joghurt habhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 2 dkg eritrit
- 20 dkg sűrű kókuszjoghurt (ezt használtam, de helyettesíthető másmilyen joghurt alternatívával is)
- 3 gramm zselatin
Elkészítése:
A málnás joghurthoz a málnapürét forrásig melegítjük az eritrittel és a zselatinnal, majd kihűtjük. A joghurtból kemény habot verünk, majd két részletben a málnához forgatjuk. A forma szilikonos felébe töltjük, majd lefagyasztjuk.
A tésztához a tojássárgát habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. A masszát az oldalán sütőpapírral bélelt keret aljába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ezalatt elkészíthetjük a totu alapú krémet, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nem kell teljesen simára, a krém maradhat kissé darabos is).
Rásimítjuk a tésztára (VIGYÁZAT A FORMA FORRÓ!) és a hőfokot 130 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe. 5
0-60 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt ráhelyezzük a megfagyott málnás joghurt habot. Megvárjuk amíg felenged és már fogyaszthatjuk is.
Tipp:
Tejmentes és paleo finomság.